Elokuvallisia uutisia

Tätä on ollut vähän vaikeaa pitää salassa, mutta nyt se on julkista. Tuotantoyhtiö Aito Media on varannut eli optioinut maaliskuussa julkaistun romaanini Myöhäistä katua (Docendo) elokuvaus- ja televisiointioikeudet.

Käytännössä kyse on ensimmäisestä askelesta kohti Myöhäistä katua -elokuvaa, joskin matka valmiiksi leffaksi tai edes tuotantoprosessiin on pitkä ja kivinen. Olemme kuitenkin jo päässeet alkuun: käsikirjoittajakumppaninani on kokenut näyttelijä, käsikirjoittaja ja stand up -koomikko Riku Suokas ja olemme jo kertaalleen kokoontuneet yhdessä miettimään kirjan tarinan muokkaamista elokuvalliseen muotoon sekä alkaneet työstää käsikirjoituksen pohjalle tarvittavaa treatmentia.

Aito Media on yksi Suomen suurimmista tuotantoyhtiöistä, joka tuottaa vuosittain yli 200 tuntia ohjelmistoa suomalaisille televisiokanaville sekä kansainväliseen levitykseen. Yhtiö on vakiinnuttanut viime vuosina asemansa myös draamatuotannoissa.

Humoristiseksi ja nostalgiseksi romaaniksi luonnehdittu Myöhäistä katua kertoo lähes satavuotiaan elokuvanäyttelijän Kauno Brandtin tarinan. 1950-luvulla uransa ja tähteyden jättänyt vanha mies tempaistaan uudelleen julkisuuden pyörteisiin. Samalla Kaunon arkaluontoisimmat salaisuudet ovat vaarassa tulla julki: hänellä olikin hyvä syy kadota. Tarina kuvaa hyvin myös 2020-luvun koventunutta mediakulttuuria.

Leffaa odotellessa kannattaa tietenkin tutustua alkuperäisteokseen. Sen voit tilata muun muassa täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *