Kuka olen?

Olen ollut kirjoittaja koko ikäni. Kirjoittaminen on ollut minulle itsestään selvä väylä toteuttaa unelmiani; kertoa vahvoja ja koskettavia tarinoita, sukeltaa historiaan ja viljellä huumoria.

cropped-20170422-p4220517Synnyin Tampereella 7. syyskuuta 1978, mutta juureni ovat vahvasti Kangasalla, jossa asuin puolivuotiaasta parikymppiseksi.

Perustin 11-vuotiaana oman lehden, Lyhtypirtin Viestin. Se ilmestyi seitsemän vuoden ja yli sadan numeron verran. Haastattelin lehteeni kymmeniä tunnettuja suomalaisia, ja levikki kasvoi neljästä kappaleesta 13000:een. Tässä blogissani kerron myös Lyhtypirtin Viestin tarinan.

Oma lehteni ohjasi minut toimittajan uralle. Toimin avustajana Viikko Kangasala -lehdessä ja kirjoitin ylioppilaaksi Messukylän lukion viestintälinjalta. Syksyllä 1997 pääsin ainutkertaiselle Aamulehden Akatemia -toimittajakurssille, ja sen jälkeen työskentelin Aamulehdessä määräaikaisena ja freelance-toimittajana, suoritin varusmiespalveluksen Ruotuväki-lehdessä sekä toimin pari vuotta Pirkan Viesti -reserviläislehden päätoimittajana ja Länsi-Sanomien toimittajana.

Ilta-Sanomissa viihdyin vuosina 2001-2009 viihdeosaston toimittajana ja uutispäällikkönä sekä verkko- ja uutistoimituksen uutispäällikkönä.

Keväällä 2009 aloitin Apu-lehden toimituspäällikkönä. Yhdeksän antoisan Apu-vuoden jälkeen kaipasin takaisin kirjoittajaksi ja samalla halusin kokeilla ensi kertaa kunnolla siipiäni itsenäisenä yrittäjänä. Kesäkuusta 2018 alkaen minut työllistää Lyhtypirtti Oy.

Olen kirjoittanut muun muassa Spede Pasasen ja Simo Salmisen elämäkerrat sekä tietokirjan Kummeli – Erittäin hyvin sanottu. Syksyllä ilmestyy esikoisromaanini, Suomen ensimmäisen näytelmäelokuvan tekemisestä kertova Siitä tulikin farssi (Docendo). Kirjoittamiini kirjoihin voit tutustua täällä.

Helsingissä olen asunut vuodesta 2001. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Vietämme paljon aikaa myös Kymenlaaksossa.